جلسه هیات تحریریه مجله Health Scope
با حضور اعضای هیات تحریریه داخل و خارج از کشور به صورت ویدیو کنفرانس برگزار گردید
سیزدهمین جلسه مجله چشم انداز سلامت(Health Scope)
مجله چشم انداز سلامت(Health Scope) با نمایه بین المللی ISI (ESCI), Emerging Sources آماده پذیرش مقالات نویسندگان گرامی داخل و خارج کشور می باشد.
تاثیر مدل بازیابی اجتماعی بر ارتقای سواد تغذیه و رفتارهای تغذیه ای سالم زنان شهر سنندج
هدف بازیابی اجتماعی، اصلاح نگرش مخاطبان در حوزه سلامت به منظور ایجاد تغییر رفتاری برای حفظ سلامت فرد و جامعه است. در این مطالعه عادات غذایی زنان به شکل الگوهای غذایی و سبک مصرف ظاهر شد.
حذف reactive blue 52 با استفاده از الکتروکواگوالاسیون و uv/persulfate
هدف اصلی این مطالعه، بررسی الکتروکواگلاسیون پیشرفته (uv/persulfate ) به عنوان یک روش درمانی جدید در حذف reactive blue 52 از محیط های آبی بود. با رشد سریع جوامع، مقادیر بیشتر آلاینده ها به مناطق خاک و یا آب آزاد می شوند که آسیب زیادی به سلامت انسان و اکو سیستم می رسانند. یکی از نگرانی های مهم زیست محیطی استفاده از رنگ های فعالی است که کارخانه های نساجی در محیط های آبی منتشر می کنندو تخلیه فاضلاب های رنگی بدون تصفیه منبع اصلی آلودگی آبی است.
تجربه افسردگی در میان دانشجویان زن ساکن در مجتمع خوابگاهی
افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات در بین دانشجویان ایرانی است.هدف از انجام این پژوهش دستیابی به درک کیفی تجربه افسردگی در میان دانشجویان بود. یافته های این تحقیق نشان دهنده این است که بسیاری از دانش آموزان اساساً برای ورود به دانشگاه و اقامت در خوابگاه آماده نبودند و اساس ناامنی مهم ترین حسی است که در هنگام ورود به خوابگاه تجربه می کنند و این حس وحشت و اضطراب منجر به افسردگی بیشتر می شود.
سیاست های سلامت کودکان از منظر تساوی در ایران
هدف از انجام این مطالعه شناسایی عواملی است که عدم تساوی و نابرابری در سلامت کودکان را تشدید می کند. بر اساس یافته های این مطالعه،ایران در نظر دارد تا نابرابری اجتماعی-اقتصادی در پیامدهای سلامت کودکان را کاهش دهد.یکی از مهمترین برنامه های مربوط به اصلاح و ضعیت نا برابری سلامت کودکان،توزیع مناسب خدمات بهداشتی در مناطق روستایی و محروم است.
کارگاه آموزشی ارزشیابی کیفی و کمی مجلات
درتاریخ 20-8-98 کارگاه آموزشی باحضور مدیر عامل محترم شرکت انتشارات کوثر جناب آقای دکتر سید محمد میری برگزار شد. در این جلسه که معاون محترم تحقیقات و فناوری دانشگاه به همراه جمعی از سردبیران و مدیران اجرایی و کارشناسان مجلات حضور داشتند مسائل زیر مورد تبادل نظر و بررسی قرار گرفت
ارزیابی فلزات سنگین در گرد و غبار خیابانی تهران با استفاده از فاکتور غنی سازی و شاخص انباشتگی Igeo
چکیده مقاله: در مطالعه ای که توسط جناب آقای دکتر امیر حسین محوی و همکارانش انجام گرفت، بررسی میزان غلظت آرسنیک، کادیوم، مس، و روی در غبار خیابانها با استفاده از شاخص زمین انباشتگی و فاکتور غنی سازی صورت گرفت همچنین نشان داد عناصر مختلفی وجود دارند که سبب افزایش شدید فلزات سنگین در غبار خیابانهای تهران میشود.
کمی سازی متابولیتهای ادراری تولوئن و زایلن به عنوان شاخصهای زیستی مواجهه شغلی در کارگران صنعت چاپ
چکیده مقاله: در این مطالعه که توسط جناب آقای دکتر میرزایی و همکارانش صورت گرفت نشان داد که در صنعت چاپ کارگران در معرض انواع وسیعی از حلال های شیمیایی از جمله تولوئن و زایلن قرار میگیرند وپایش زیستی ابزاری اساسی برای ارزیابی ریسک سلامت شغلی است بنابراین نظارت برای مواجهه با تولوئن و زایلن برای کارگران مواجهه با آنان مفید است.
جذب و تجزیه زیستی تولوئن توسط اسکرابر دو فازی تحت فشار پایین با استفاده از فاز آلی روغن برش
چکیده مقاله: در مطالعه ای که توسط سرکارخانم فریده گل بابایی و همکارانش انجام شد، نشان داد که ترکیبات آلی فرار، منبع اصلی آلودگی هوا بر سلامت انسان و محیط زیست هستند که روشهای مختلفی برای حذف این آلایندهها از جریانهای هوایی از جمله روشهای بیولوژیکی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بدون استفاده از فاز ارگانیک راندامان حذف بسیار پایین بوده که میتواند ناشی از خاصیت آبگریزی تولوئن باشد.